NordNews
Avem ce spune

Alegeri prezidențiale fără Andrian Candu. Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia CEC

Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a nu îl înregistra în calitate de candidat pe liderul Partidului „Pro Moldova”, Andrian Candu, la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Drept reacție, Candu a anunțat că va ataca decizia instanței de apel la Curtea Supremă de Justiție, scrie anticoruptie.md

Andrian Candu și-a manifestat indignarea de decizia magistraților. În cadrul unei conferințe de presă, el a declarat că este dezamăgit profund.

Decizia arată că nedreptatea este ridicată la rang de lege”, a declarat Candu.

Andrian Candu a contestat în instanță decizia CEC din 18 septembrie de a nu îl înregistra în calitate de candidat la funcția de președinte al statului. Reprezentanții instituției au tras concluzia că nu a fost validat numărul necesar de semnături în susținerea sa.

Candu a declarat anterior că decizia a fost luată la indicația șefului statului, Igor Dodon, care se teme că nu va câștiga alegerile prezidențiale.

Scrutinul prezidențial este planificat pentru 1 noiembrie. Până în prezent, CEC  a aprobat înregistrarea a trei candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase și Tudor Deliu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"