NordNews
Avem ce spune

Alegeri repetate în comuna Braniște, Rîșcani. Niciun candidat nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a deveni primar

Cei peste 1400 de locuitori ai comunei Braniște din raionul Rîșcani vor ieși din nou la vot. Asta pentru că niciunul dintre candidați nu a obținut numărul necesar de voturi.

Cele mai multe voturi le-a obținut Veaceslav Popa (Partidul Democrat din Moldova) – 44,66%, urmat de Daniela Coltun (Partidul Acțiune și Solidaritate) – 28,02%. Iar Vasile Rolinschi, membru al Partidului Schimbării (PS), fost socialist și primar al comunei Braniște, suspendat din funcție, pentru că și-ar fi achiziționat bunuri personale folosindu-se de sursele financiare ale primăriei s-a ales cu 27,32% din sufragii.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezentat rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi desfășurate pe 16 octombrie și în localitățile Sălcuța și Ialpujeni.

Potrivit CEC, în satul Sălcuța, raionul Căușeni cele mai multe voturi le-a obținut Maria Ciomîrtan (Partidul Acțiune și Solidaritate) – 27,51%, urmată de Mihail Znacovean (Platforma Demnitate și Adevăr) – 8,18%.

Totodată, în comuna Ialpujeni, raionul Cimișlia, cele mai multe voturi au fost obținute de Vitalie Burduh (Partidul Socialiștilor din Republica Moldova) – 50,63 %, urmat de Constantin Savanu (Partidul Acțiune și Solidaritate) – 49,37%.

Conform Codului electoral, candidatul pentru funcția de primar se consideră ales dacă a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor care au participat la scrutin. În cazul în care niciun candidat nu întrunește această condiție, în termen de două săptămâni se va organiza al doilea tur de scrutin cu doi candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

1 Comentariu
  1. […] va avea lor turul II al alegerilor locale noi pentru funcția de primar. Asta pentru că în urma rezultatelor alegerilor locale noi din 16 octombrie 2022, niciun candidat pentru funcția de primar nu a întrunit mai mult de jumătate din numărul de […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"