NordNews
Avem ce spune

Alegeri valabile! Cei mai pasivi alegători sunt la Bălți și Cupcini

Alegeri valabile în toate cele 15 localități din Republica Moldova. Prezența la vot în fiecare localitate a depășit, către ora 18.00, prezența minimă de 1/4 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. Anunțul a fost făcut de către Comisia Electorală Centrală (CEC).

Cea mai slabă prezență se atestă la Bălți și Cupcini.  Din numărul total de alegători, la Bălți au votat 29,44 %, iar la Cupcini au votat 31,32% alegători.

Peste 130 de mii de cetățeni cu drept de vot sunt așteptați la urnele de vot pentru a-și alege primarul. În cursa electorală, pentru cele 15 mandate de primar au fost înregistrați 52 de candidați. Secțiile de votare vor fi deschise de la ora 07:00 până la 21:00.

În patru localități candidează câte patru pretendenți la funcția de primar: comuna Hârtop, Cimișlia, orășelul Cupcini, Edineț, satul Palanca, Ștefan Vodă și comuna Negurenii Vechi din Ungheni. În cinci localități, au fost înregistrați câte trei candidați: satul Opaci, Căușeni, satul Hlinaia, Edineț, comuna Ișcălău, Fălești, satul Bălceana, Hâncești, comuna Cneazevca, Leova. În alte cinci localități, sunt înregistrați câte doi concurenți: comuna Ucrainca, Căușeni, satul Călinești, Fălești, satul Pârlița, Fălești, comuna Camenca, Glodeni, satul Ștefănești din Ștefan Vodă.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata