NordNews
Avem ce spune

Alegerile directorului general al „FEE-Nord” se vor desfășura cu ușile închise

Concursul pentru ocuparea funcţiei de director general al Întreprinderii  de Stat „Furnizarea Energiei Electrice Nord” se va desfășura cu ușile închise. Astfel, presa nu va putea să participe la procesul de examinare a dosarelor depuse și la intervievarea celor doi candidați. Este vorba de favoritul PSRM, Serghei Gramma și  profesorul universitar Oleg Petelca.  Expertul în economie, Veaceslav Ioniță a declarat pentru nordnews.md că alegerile pentru postul șef la FEE-Nord nu este transparent.

În opinia lui Ioniță, CV-urile candidaților urmau să fie publicate pe site-ul Agenției Proprietăți Publice conform rigorilor.

Nu este corect ca să fie cerută opinia lor privind publicarea acestor date. Această decizie trebuie să fie în exclusivitate a Comisiei de concurs. Mie cel puțin îmi trezesc îngrijorări și întrebări acest concurs. Cu certitudine CV-urile candidaților, dar și evaluările candidaților sunt informații de interes public și ar fi trebuit să fie făcute publice ”, a declarat  Veaceslav Ioniță.

Purtătorul de cuvânt al Agenției Proprietăți Publice, instituție responsabilă de organizarea concursului susține că intervievarea candidaților se va desfășura cu ușile închise,  motivând că sunt obligați să garanteze protecția datelor cu caracter personal.

Ședința nu este publică, respectiv, potrivit regulamentului ea se înregistrează audio/video și se transmite dacă avem acordul candidaților”, a spus Vladimir Madan, purtătorul de cuvânt de la  APP.

 Oleg Petelca, pretendentul la funcția de director al „FEE-Nord a specificat pentru nordnews că potrivit regulamentului, concursul se desfășoară în mod transparent cu accesul liber al doritorilor de a asista la el.

Sunt nedumerit de ce APP ar interzice accesul presei. În regulament este clar stipulat că acest concurs se va desfășura în mod transparent cu prezența doritorilor de a asista la el. Nu știu ce fel de date cu caracte persona pot să prezint eu acolo sau un secret comercial. Poate  ei nu vor ca oamenii să afle cum s-au prezentat candidații și care este valoarea lor”, a declarat Petelca.

Jurnaliștii nordnews au încercat să ia legătura și cu Serghei Gramma cel de-al doilea candidat la funcția de girector general, însă acesta,din păcate, nu a răspuns la telefon.
La funcția de director general al „FEE-Nord” candidează consilierul municipal din partea PSRM în Bălți, Serghei Gramma și profesorul la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Oleg Petelca.
Amintim că, desfășurea interviului candidaților pentru șefia „FEE-Nord” va avea loc mâine la ora 12:00, în incinta Guvernului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"