NordNews
Avem ce spune

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 24 februarie 2019

Alegerile parlamentare ordinare vor avea loc în Republica Moldova pe data de 24 februarie 2019. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat de către Parlament vineri, 27 iulie, transmite IPN.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a spus în timpul prezentării proiectului de hotărâre că, potrivit Constituției, data alegerilor parlamentare se stabilește în cel mult trei luni de la expirarea mandatului actualului Parlament. În condițiile în care mandatul actualului legislativ, de legislatura XX-a, expiră pe 30 noiembrie 2018, Comisia juridică, numiri și imunități a propus data de 24 februarie.
Potrivit lui Andrian Candu, un factor pentru care a fost aleasă data de 24 februarie este faptul că alegerile care vor avea loc vor fi în condițiile unui sistem electoral nou, cel mixt, astfel ca toți care doresc să participe la alegeri să aibă timp suficient la dispoziție să se pregătească.
Printr-un alt proiect de hotărâre au fost încheiate lucrările sesiunii parlamentare de primăvară-vară. Sesiunea de toamnă-iarnă va începe în data de 3 septembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"