NordNews
Avem ce spune

Aleksei Navalnîi declară că Vladimir Putin se află în spatele otrăvirii sale și că se va întoarce în Rusia: Nu mi-e frică de nimic!

Alexei Navalnîi spune că vinovatul pentru otrăvirea sa este președintele rus, Vladimir Putin. El a descris și efectele pe care le-a avut agentul neurotoxic asupra sa. Într-un interviu pentru Der Spiegel, Navalnîi a declarat că liderul de la Kremlin se află în spatele tentativei de asasinat dar a subliniat că nu se teme de regim și că va reveni în Rusia: „Misiunea mea acum este să rămân curajos”.

În luna august, Navalnîi a fost transportat cu avionul din Rusia la Berlin după ce s-a îmbolnăvit în timpul unui zbor intern. El a fost tratat în spitalul berlinez Charite. Laboratoare medicale din trei țări, inclusiv din Germania, au arătat că opozantul rus a fost otrăvit cu agentul neurotoxic noviciok. În cursul lunii septembrie a fost externat.

„Susţin că Putin se află în spatele infracţiunii şi nu am nicio altă versiune despre ceea ce s-a întâmpla”, a declarat Alexei Navalnîi pentru săptămânalul german, care va publica interviul integral în cursul zilei de joi.

Occidentul a cerut explicaţii din partea Kremlinului, care a negat orice implicare în acest incident şi a afirmat că trebuie întâi să vadă dovada unei infracţiuni.

„Nu simţi nicio durere, dar ştii că mori”, a spus Navalnîi referitor la momentul în care agentul toxic a început să-şi facă efectul asupra sa. El a adăugat că va reveni în Rusia: „Misiunea mea acum este să rămân curajos. Şi nu mi-e frică de nimic!”.

Sursa: digi24.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"