NordNews
Avem ce spune

Alerta cu explozibil de la Spitalul Clinic Bălți, falsă

În această dimineață un bărbat a comunicat la numărul unic de urgență 112 precum că în incinta Spitalului Clinic Bălți este instalat un explozibil. Informația a fost confirmată de către Inspectoratul de Poliție.

La fața locului s-a deplasat grupul de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Bălți și salvatorii, care au stabilit că informația parvenită nu este veridică și că apelul a fost fals.
La scurt timp a fost identificată și persoana care a efectuat apelul. Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al municipiului Bălți în vârstă de 42 de ani.
„Astăzi, 27 ianuaie, la ora 09:58 la Serviciul 112 a parvenit un apel telefonic de la un necunoscut precum că în Departamentul Unitatea Primiri Urgente este un obiect explozibil. La ora 09:59 forțele de ordine s-au îndreptat spre Spitalul Clinic Bălți și la ora 10:04 locul era deja inspectat de colaboratorii organelor de drept. Este de menționat faptul că au fost evacuați 19 colaboratori medicali și rudele pacienților, adică însoțitorii. Pacienții în stare gravă care se aflau în zona roșie din cadrul departamentului au fost redirecționați spre o secție liberă. La ora 10:36 ni s-a cominuncat ca apelul a fost fals. La 10:41 toți colaboratorii au revenit la locul de muncă. Nimeni nu a avut de suferit”, a declarat Mihaela Petrov, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Bălți.
Pe acest caz a fost înregistrat un proces penal în temeiul art. 281 Cod Penal.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata