NordNews
Avem ce spune

Alertă la Cimișlia: Se închid școlile, grădinițele și piețele

Începând cu 10 octombrie, toate grădinițele din Cimișlia vor fi închise, iar școlile vor trece în regim online, pentru o perioadă de două săptămâni.Restricții au fost impuse din cauza numărului mare de cazuri cu Covid-19.  De asemenea, piețele se vor închide, iar transportul public va fi sistat pentru 14 zile, transmite emedicina.md 

Decizia luată astăzi de către Comisia Raională de Sănătate Publică a fost confirmată de către vicepreședintele Grosu Ghenadie.

Totodată, se sistează și orice activitate comercială, cu excepția unor magazine alimentare și stații de alimentare cu combustibil, puncte de prestare a serviciilor de vulcanizare și reparații auto.

De asemenea, vor activa și magazinele de materiale de construcții cu respectarea regulilor pe timp de pandemie. Întrunirile în spații închise sunt interzise, iar în aer liber cu cel mult 50 persoane cu respectarea distanței sociale.

Restricțiile vor fi în vigoare până în ziua de 24 octombrie inclusiv.

Ieri din numărul total de 1062 de persoane, 19 au fost înregistrate în rândul locuitorilor din Cimișlia, unde la moment sunt 176 de cazuri active. Până în prezent la Cimișlia, în total de la începutul pandemiei s-au infectat 525 de persoane, dintre care 330 s-au vindecat, iar 19 au fost răpuși, potrivit datelor Ministerului Sănătății.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"