NordNews
Avem ce spune

DOC | Alexandr Nesterovschi riscă să fie eliminat din cursa electorală de la Bălți. Cristian Rizea a depus o cerere

Cristian Rizea și Vladimir Dachi, candidatul la funcția de primar al municipiului Bălți din partea Partidului Politic „NOI” vor să-l scoată pe Alexandr Nesterovschi din cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți. Astăzi, cei doi au depus o cerere la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Municipale Bălți, prin care solicită suspendarea din campania electorală al candidatului Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. Se întâmplă după ce ieri, 7 noiembrie, Cristian Rizea a fost atacat în Piața Independenței din Bălți de către Alexandr Nesterovschi, dar și alți socialiști, în urma unui conflict iscat între el și Igor Dodon, care a venit la Bălți să îl susțină pe candidatul BECS în campania electorală. 

Mai mulți reprezentanți din grupul socialiștilor au încearcat să-l atace pe Rizea, iar conflictul dintre cele două părți a luat amploare în momentul în care Nesterovschi i-a spus că „Îi vor zbura toți dinții din gură”. Deputatul socialist Grigore Novac l-a numit pe politicianul român „sălbătăciune” și „rapăn”.

În cerere se invocă „suspendarea participării candidatului electoral din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandru Nesterovschi, în campania electorală pentru alegerile locale din mun. Bălți, până la emiterea unei hotărâri judecătorești definitive, adoptată asupra acțiunilor ilegale ale candidatului.

În opinia lui Rizea și Dachi, Alexandr Nesterovchi ar fi încălcat prevederile codului electoral în care identificăm: „Persoanele fizice și juridice care încalcă prevederile legislației electorale, împiedică exercitarea liberă a drepturilor electorale ale cetățenilor, împiedică activitatea organelor electorale, poartă răspundere în conformitate cu legislația în vigoare.”

Contactat telefonic, Alexandr Nesterovschi a declarat că nu înțelege reacția fugarului Rizea: „După părerea mea, Cristian Rizea este un om nebun și el nu ar trebui să se afle pe teritoriul Republicii Moldova, dar ar trebui să se afle în România, a cărui cetățean este. Dacă acesta vine în Bălți, cu buzele sale umflate cu botox, pentru a provoca bălțenii, păi, cred că pentru el, această istorie nu va avea o finalitate bună. Odată și odată, cineva îi va veni de hac. Nu înțeleg de ce acesta a depus o plângere pe numele meu, pentru că eu am încercat în mod calm să vorbesc cu dumnealui, iar el a fugit în magazin, așa că eu nici nu l-am atins măcar cu un deget.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"