NordNews
Avem ce spune

Alexandr Slusari amenință Consiliul Concurenței că riscă să repete soarta ANRE

Deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, amenință Consiliul Concurenței că riscă să repete soarta Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE), dacă nu vor întreprinde nimic în contextul faptului că prețul țițeiului a scăzut în decurs de o săptămână cu 10%, iar petroliștii moldoveni nu s-au grăbit să scadă prețul la carburanți, scrie realitatea.md.

„Într-o săptămâna cotațiile la țiței au scăzut cu circa 10%. Măcar la o benzinărie ați văzut micșorarea prețurilor la carburanți ? De ce nu funcționează mecanismul de piață și concurența liberă atunci când este vorba de ieftinirea benzinei și motorinei? Consiliul Concurenței nu vrea să ne spună nimic pe acest subiect ? Peste 20 de zile îi așteptăm din nou la Parlament cu raport de anchetă cu mare șanse că le vom acorda un vot de neîncredere”, a anunțat de dimineață Slusari pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, vinerea trecută, Parlamentul a acordat vot de neîncredere conducerii ANRE, pentru faptul că, de la începutul anului petroliștii moldoveni au majorat de șase ori prețul la carburanți, iar această instituție nu a intervenit pentru a reglementa aceste scumpiri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"