NordNews
Avem ce spune

Alexandr Slusari: Gazprom pregătește un război economic cu Republica Moldova

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari, a declarat că Gazprom pregătește un război economic cu Republica Moldova după ce ieri, Moldovagaz a primit o scrisoare de la Gazprom, prin care gigantul rus scrie că se opune unui audit real asupra pretinsei datorii la gaze și insistă pe plata sumei pe care o invocă.

Pe data de 20 ianuarie, în ziua când din bugetul de stat a fost din nou sustrasă o sumă pentru compensarea în beneficiul direct al Moldovagaz și Gazprom în avans, seara târziu, la cerința Gazpromului a fost convocată ședința Consiliului de Observatori, la care în mod destul de franc s-a spus reprezentanților guvernului că auditul propus de Guvernul Republicii Moldova nu merge, după care nu știu de ce caietul de sarcini a fost expediat către Gazprom ca să-și prezinte opinia pe marginea acestor sarcini și iată noi vedem această opinie în care dacă, citiți foarte atent ajungem la concluzia că Protocolul semnat pe 29 octombire între Spînu și Miller nu costă  nimic. Gazprom continuă să implementeze politica războiului hibrid și dacă mai analizăm anumite lucruri, cum ar fi crizele energetice lunare, opunerea la audit,  putem să presupunem că Gazprom se pregătește pentru un război economic cu Republica Moldova și aici este asistat plenar de agentul de influență Moldovagaz. Îmi pare rău că în toată această perioadă, Andrei Spînu a fost avocatul lui Vadim  Ceban și Moldovagaz.

Slusari a mai adăugat că în scrisoarea expediată de Gazprom se vorbește clar despre datoriile care sunt recunoscute de Moldovagaz. Mai mult, Moscova poate discuta cu Guvrenul de la Chișinău doar atunci când vor fi achitate aceste datorii.

Deputatul PAS, Alexandru Trubca, a declarat că în cel mai scurt timp, Guvrenul va veni cu o reacție cu privire la scrisoarea expediată de către Gazprom.

Eu nu pot vorbi din numele Guvernului sau al domnului Spînu.  Eu intuiesc că Guvernul va avea un răspuns la această scrisoare care a venit abia ieri  intuiesc că mâine,  Andrei Spînu va veni cu o reacție cu privire la răspunsul pe care l-a oferit Gazprom. Este un răspuns al Gazpromului, nu trebuie să ne agităm așa mult.  Era de așteptat ca Gazprom să nu fie de acord cu un audit funcțional și juridic, complex care să înțeleagă de unde s-au luat aceste datorii la Moldovagaz.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"