NordNews
Avem ce spune

Alexandr Slusari: Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei” ar putea să repete soarta „Căii Ferate”

Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei” ar putea să repete soarta „Căii Ferate”. De această părere este deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandr Slusari. Acesta a menționat că Platforma DA a reacționat la protestul de azi la Bălți și cere audieri publice în cadrul Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.

 „Haosul guvernamental se aprofundează. După Întreprinderea de Stat „Calea Ferată”, după cum se vede, îi vine rândul și altei întreprinderii strategice de stat – „Poșta Moldovei”. Platforma DA a reacționat rapid la protestul de azi la Bălți și cere audieri publice în cadrul Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe privind situația în cadrul acestei entități. Așteptăm explicații de la conducerea întreprinderii, reprezentanții colectivului și de la Agenția Proprietății Publice”, a anunțat Slusari.

La rândul ei, administrația „Poșta Moldovei” a venit și ea cu o reacție, unde neagă acuzațiile aduse în adresa întreprinderii. Totodată, „Poșta Moldovei” anunță că în cadrul întreprinderii nu vor avea loc demisionări așa cum s-a vehiculat în presă.

 În contextul ultimelor informații false lansate în public cu referire la reducerea și optimizarea programului de activitate a oficiilor poștale, menționăm că în conformitate cu Planul de măsuri în vederea redresării situației economico-financiare a Î.S. ”Poșta Moldovei” pentru anul 2021, care prevede acțiunile de optimizare și reorganizare a proceselor tehnologice, măsurile de eficientizare și reducerea cheltuielilor și identificarea surselor alternative pentru acoperirea cheltuielilor, a fost luată decizia de a ajusta graficul de transportare a rutelor naționale privind schimbul de poștă dintre Centrul de prelucrare și transportare poștă și sucursalele întreprinderii, cu asigurarea respectării standardelor de calitate privind prestarea serviciului poștal universal stabilite de Hotărârea Guvernului nr. 1226/2016.

 Ținem să menționăm că optimizarea proceselor operaționale în cadrul oficiilor poștale este o decizie temporară dar și rațională, întrucât situația actuală impune luarea unor măsuri suplimentare în vederea reducerii numărului de infectări cu COVID-19 și în vederea protejării sporite a sănătății angajaților.

 Această decizie, cât și planul de măsuri menționat supra este susținut în totalitate de către Comitetul Sindical al Î.S. ”Poșta Moldovei”, care dezaprobă ieșirile și acuzațiile abuzive și denigratoare ale unor angajați ghidați de unele persoane care încearcă să destabilizeze situația și să submineze activitatea întreprinderii.

 Aducem la cunoștință că și în anul 2020 am avut o situație similară, când oficiile poștale au activat chiar și 3 zile pe săptămână, din cauza restricțiilor de Covid-19. Totodată, este important să menționăm că în urma acestei decizii nu vor avea loc demisionări așa cum s-a vehiculat în presă.

 Amintim că astăzi, mai mulți angajați ai Întreprinderii de Stat ”Poşta Moldovei” au protestat și au cerut demisia directorului general interimar, Vitalie Zaharia. Oamenii susțin că un ordin al administrației, emis la începutul acestei luni, va lăsa sute de oameni fără locuri de muncă sau cu salarii mizere. Aceștia consideră că planul anticriză propus de administrația întredinderii este și unul antiuman. Protestarii au venit cu pancarde pe care scria „Zaharia – pandemia covid-21 la Poșta Moldovei„Prostia nu se iartă” și „Noi nu vom ceda”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata