NordNews
Avem ce spune

Alexandr Stoianglo rămâne în arest la domiciliu. Demersul procurorilor anticorupție a fost admis de magistrați

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au decis miercuri, 3 noiembrie, prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu pentru 30 de zile pe numele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, scrie zdg.md.

„Judecătoria Chișinău sediul Ciocana examinând demersul procurorului în privința prelungirii mandatului de arestare la domiciliul pe un termen de 30 de zile pe numele lui Alexandr Stoianoglo, conform Codului de procedură penală, se admite demersul procurorului anticorupție Furtună Victor. Se prelungește măsura preventivă sub formă de arest pe un termen de 30 de zile pe numele lui Alexandr Stoianoglo, începând cu 4 noiembrie până la 4.12.2021, ora 17:41”, a declarat judecătorul Nicolae Corcea.

La ieșirea din sala de judecată, procurorul general suspendat a declarat că va ataca în instanță decizia magistraților.

„Îmi pare rău că instanța a adoptat această decizie. Bătaia de joc în privința mea continuă. Îmi pare rău că puterea noastră, Guvernul nu a făcut nicio concluzie. Noi, în mod obligatoriu, vom ataca și această decizie”, a spus Stoianoglo.

La 29 octombrie, procurorul anticorupție Victor Furtuna, desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) acuzator pe cazul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a înaintat demersul cu privire la prelungirea măsurii preventive sub forma arestului la domiciliu pe un termen de 30 zile, anunță Procuratura Anticorupție.

La 8 octombrie, judecătorii au dispus plasarea în arest la domiciliu pentru 30 de zile în privința lui Stoianoglo. Astfel, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au admis parțial demersul procurorului anticorupție Victor Furtuna privind arestarea preventivă a procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

La ieșirea din sala de judecată, procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a declarat că „este o decizie ilegală” și că procurorii nu au înaintat „probe concludente”.

Alexandr Stoianoglo este urmărit penal pe cinci capete de acuzare. Potrivit procurorului anticorupție Victor Furtuna, acuzatorul care a dispus inițierea urmăririi penală în privința lui Stoianoglo, șeful suspendat al Procuraturii Generale (PG) este cercetat pentru abuzul de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Conform informațiilor obținute de ZdG, oficial, Stoianoglo este învinuit de săvârșirea a cinci infracțiuni penale în perioada anilor 2011 (atunci când deținea funcția de deputat) și 2021 (deținând funcția de procuror general).

La 5 octombrie curent, în jurul orei 21:00, după trei ore de percheziții în clădirea PG, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a ieșit din instituție escortat de mascați ai Serviciului de Informație și Securitate (SIS), fiind reținut pentru 72 de ore. Descinderile de la PG și reținerea procurorului general au venit marți după ce CSP, în jurul orei 14:00, a admis o sesizare a deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate Lilian Carp împotriva procurorului general și l-a desemnat pe procurorul anticorupție Victor Furtună pentru a investiga informațiile din sesizarea admisă de CSP.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata