NordNews
Avem ce spune

Alexandr Stoianoglo ar putea rămâne pentru 30 de zile în arest

Vineri, 8 octombrie, expiră cele 72 de ore de arest preventiv ale procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Astfel, procurorul de caz Victor Furtună a cerut instanței prelungirea arestului cu 30 de zile. Cazul va fi examinat mâine, 8 Octombrie, judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Contactat telefonic de către Realitatea.md, avocatul Vasile Gafton ne-a confirmat informațiile, însă nu cunoaște ora la care va avea loc examinarea cazului.

Amintim că marți, 5 octombrie, procurorul general a fost reținut pentru 72 de ore, după ce, tot marți, 5 octombrie, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) au dat acordul ca acesta să fie supus unei urmăriri penale pentru pretinse acțiuni ilegale pe care le-a admis în perioada când deținea funcția de deputat, fapt ce au creat premise pentru „mare spălătorie rusească” a banilor prin băncile din Republica Moldova.

Alexandr Stoianoglo a fost reținut de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, iar procurorul desemnat de către CSP pentru anchetarea acestuia, Victor Furtuna, a declarat că acesta reținut pe patru capete de acuzații.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"