NordNews
Avem ce spune

Alexandru Jizdan despre plecările din OT Briceni. „Este episodul II din serialul Frigăruii”

Frigăruii au devenit o metodă populară pentru unii politicieni din Moldova în vederea achiziționării rapide a unor eventuali suporteri din teritoriu, mai ales dacă acești suporteri fac parte din partide parlamentare cu experiență serioasă și cu o resursă umană foarte bună”. Așa a comentat secretarul general al PDM, Alexandru Jizdan, decizia membrilor Organizației Teritoriale Briceni a PDM, care au părăsit formațiunea și s-au declarat neafiliați, scrie deschide.md.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Alexandru Jizdan menționează că noțiunea de frigărui devine legendară în politica moldovenească

„Întâmplător sau nu, autorii frigăruiului de tristă pomină din toamna trecută  de la Florești: Eugeniu Nichiforciuc, Vladimir Andronachi, Alexandru Vâlcu și Vasile Botnari au reușit o a doua „performanță”, oferind porții generoase de frigărui membrilor OT PDM Briceni.

Ca prin minune, odată cu numirea lui Mihail Gnatiuc, președinte al organizației respective, într-o funcție de răspundere și bine plătită la întreprinderea „Garile Auto Chisinau”, întreprindere care aparține lui Alexandru Vâlcu, 17 membri în frunte cu Mihail Gnatiuc au declarat că părăsesc PDM.

Suntem siguri că nici pe departe toți membrii OT PDM Briceni au participat la acest „festin” de la o luni, și că această declarație bombastică nu este agreată de majoritatea colegilor noștri din Briceni, fapt ce va fi confirmat în timpul apropiat.

Cert este însă că noțiunea de frigărui devine legendară în politica moldovenească, mai ales dacă aceasta este utilizată de asemenea „servitori ai interesului național”, precum Nichiforciuc, Andronachi, Vâlcu și Botnari.

În ciuda provocărilor, PDM pășește cu încredere pe calea reformării sale pentru a deveni un partid autentic european care are în prim plan interesul cetățenilor țării”, a precizat Alexandru Jizdan, în postarea sa de pe Facebook, citat de publika.md.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"