NordNews
Avem ce spune

Alexandru Pînzari rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul procurorilor

Fostul ministru al Apărări, Alexandru Pînzari, rămâne în arest la domiciliu. După o ședință amânată, magistrații Curții de Apel Chișinău au examinat și respins luni recursul procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), scrie zdg.md

Mai exact, Curtea de Apel a respins astăzi recursul acuzatorilor de stat împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care a dispus prelungirea arestului în privința lui Pînzari cu modificarea măsurii din arest în izolator, în arest la domiciliu.

„A fost respins recursul procurorului și respectiv a fost menținută decizia primei instanțe”, au declarat reprezentanții Curții de Apel Chișinău.

Decizia vine după ce la 25 august curent, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus prelungirea arestului cu încă 30 de zile, schimbând însă măsura aplicată din arest în izolator în arest la domiciliu, pentru ex-ministru Apărării, Alexandru Pînzari, bănuit că ar fi comis anumite fapte infracționale în perioada în care era șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP) și arestat în dosarul care vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP al MAI.

La 1 august curent, ex-ministru al Apărării Alexandru Pînzari, reținut la 31 iulie în dosarul fostei Direcții nr.5 a MAI, a primit 30 de zile de arest, conform unei decizii dictate de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Pînzari se declară nevinovat și spune că dosarul este făcut la comandă.

Alexandru Pînzari a fost reținut pe 30 iulie, după efectuarea unor percheziții în automobilul și domiciliul acestuia, de unde au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Alexandru Pînzari este bănuit că ar fi comis anumite fapte infracționale în perioada în care era șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP). După reținere, pe pagina de Facebook a lui Alexandru Pînzari a fost postat un mesaj, prin intermediul familiei sale, în care el spune că răspunde de fiecare acțiune și este responsabil doar de ceea ce a făcut, nu de ceea ce „li se pare unora”.

Pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis. Ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug sau să dea note activității mele”, a transmis fostul ministru al Apărării.

Pe 7 iulie, Dorin Damir, fostul șef al Direcției Operațiuni Speciale nr. 5 și actual șef al IP Balți Valeriu Cojocaru, dar și fostul șef al secției nr.1 „K” a Direcției nr. 5, actual inspector din cadrul Poliției de Frontieră Ion Cojocaru, au fost plasați în arest pentru 30 de zile, în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 a MAI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"