NordNews
Avem ce spune

Alexandru Slusari: Gazprom este o bâtă politică. Avem o alternativă

Vicepreședintele Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr a declarat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”, de la TV 8, că Gazprom ne șanteajează. Alexandru Slusari a spus că, în situația actuală, Gazprom nu este altceva decât o bâtă politică.

„Eu nu o dată am spus acest lucru, nu cred că telespectatorii descoperă America, cu părere de rău, această linie este trasată din anii 90. Gazprom se află acum în apele lor, este unelta guvernării din Kremlin. Cărțile trebuie să fie puse pe masă, noi înțelegem acest lucru și trebuie să mergem la negocieri având o variantă alternativă și această variantă alternativă este legată de gazoductul Iași – Chișinău, care este gestionat de o întreprindere care are structura Uniunii Europene, adică BERD-ul și restul indirect este controlat de statul român. Fără Transnistria acest gazoduct poate asigura aproape 90% din populația Republicii Moldova ,” a declarat Alexandru Slusari.

Amintim că contractul dintre Moldovagaz și Gazprom a expirat la 30 septembrie și a fost prelungit cu o lună. Conform prevederilor noi, Moldova achiziționează acum gaz la 790 dolari pe mie de metri cubi.
„Moldovagaz” a importat gaz în baza contractului care a fost semnat în 2008 și care a fost prelungit ulterior.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"