NordNews
Avem ce spune

Alexandru Slusari: Igori Nikolaevici, strângeți tușonka de la Condrița și pregăți-vă de procesele judiciare

Platforma Demnitate și Adevăr a declarat că nu va da curs invitației lansate de Igor Dodon cu privire la desfășurarea unor discuții cu fracțiunile parlamentare pentru „consolidarea” sau „formarea unei noi majorități parlamentare”. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă de către vicepreședintele parlamentului, Alexandru Slusari.

„În numele fracțiunii partidului Platformei Demnitate și Adevăr, vin cu o poziție față de propunerea unui președinte pe ducă, Igor Dodon. Din câte cunoașteși, dânsul ieri a facut un anunț hazardat precum că vrea sa dicute cu mai multe partide despre vizuni și perspective. Noi am avut o discuție pe acest subiect pe interiorul partidului, am discutat cu biroul permanent dar și cu liderul partidului Andrei Nastase. Fracțiunea Platformei Demnitate și Adevăr nu va merge la așa zisele consultări, cu așa zisul președinte Igor Dodon. Nu există un raționament să mergem la asemenea consultări, nici sub aspectul instituțional și nici sub aspectul politic. Instituțional nu odată am menționat că avem republică parlamentară, viziunile noastre urmează să fie discutate în cadrul Parlamentului. […]Probabil Dodon nu a înțeles ce s-a întâmplat și tot mai erijează vestimentația unui salvator al națiunii, unui tătuc. Mai încearcă să arate că de el mult depinde în această țară. […]Parlamentul este funcțional, sper că vom avea o ședință în curând” a declarat Slusari.

Vicepreședintele Parlamentului i-a sugerat lui Igor Dodon să se ocupe de strângerea bagajelor.

„Aveți mult de strâns la Condrița. Mai luați „kulioacele” că aveți mai multe. Mai puneți toată „tușonka” care a mai rămas în beciuri, conservele toate, evacuațile. Mai aveți câteva tone de vin acolo. Ați făcut o adevărată moșie acolo, la Condrița. Până la tranzitarea puterii aveți mult de cărat de acolo de la Condrița, la Sadova sau la Rostov pe Don. […]Pregăți-vă de procesele judiciare”, a conchis Alexandru Slusari.

 Amintim că Igor Dodon a pierdut alegerile prezidențiale în fața candidatei PAS, Maia Sandu. Rezultatele preliminare finale arată că Maia Sandu a acumulat 57,75% (943.486) dintre voturi, iar Igor Dodon – 42,25% (690 139). În acest context, Igor Dodon a declarat ieri că urmează să aibă o întrevedere cu socialiștii din Legislativul de la Chișinău, iar în următoarele zile va iniția și invita la discuții fracțiunile și grupurile parlamentare din Parlament.

1 Comentariu
  1. Rodica spune

    Foarte bine,O conducere sanatoasa, de adevar si demnitate,care merita de a fi in fruntea statului.Bravo raspuns.Succese in continuare, moldovenii au incredere in dumneavoastra.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata