NordNews
Avem ce spune

Alexandru Slusari : măsurile propuse de „guvernul Dodon” stimulează șomajul și distrugerea unor sectoare întregi ale economiei

Vicepreședintele Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, deputatul Alexandru Slusari, consideră că guvernarea merge pe cale greșită și periculoasă în ceea ce privește depășirea crizei social-economice, care tot mai mult cuprinde Moldova. Potrivit lui, măsurile propuse de „guvernul Dodon” stimulează șomajul și distrugerea unor sectoare întregi ale economiei și, implicit, generează o revoltă socială, transmite IPN.
În opinia sa, cel mai mult va fi afectat segmentul businessului mic și mijlociu. „Noi nu ne dorim un asemenea scenariu. Încă nu este târziu de a-l preveni. Mai ales că în foarte scurt timp Moldova poate să obțină din surse externe în formă de credite și granturi aproximativ opt miliarde de lei, iar Ministerul Finanțelor ar împrumuta azi-mâine de la băncile comerciale 1,2 miliarde de lei”, menționează Alexandru Slusari într-o postare pe Facebook.
Platforma DA a înaintat un demers Guvernului și Comisiei pentru Situații Excepționale. În document sunt reiterate măsurile, printre care și rectificarea bugetului public național prin reducerea maximală a cheltuielilor autorităților publice centrale, renunțarea la marea majoritate a investițiilor. Se propune introducerea în legislația salarizării a unui supliment permanent în mărime de 100% din salariul de funcție pentru medici și personal medical în perioada epidemiei, care intră în contact nemijlocit cu infectații.
Alte propuneri ale formațiunii se referă la introducerea în legislația muncii a noțiunii de „staționare” în perioada stării de urgență. Se mai propune acordarea indemnizațiilor din bugetul asigurărilor sociale pentru lunile aprilie-mai tuturor angajaților întreprinderilor care și-au sistat activitatea sau au redus activitatea în urma dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale, în mărime de 50% din salariul. Concomitent, încă 1/3 din salariu vor achita angajatorii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"