Să trecem peste faptul că Ilan Șor e liber și conduce primăria Orheiului, chiar dacă din cauza lui Moldova a fost pe muchia prăpăstiei, după jaful secolului.

Să trecem și peste faptul că acum, cu partidul lui (partidul Șor, desigur), a mai câștigat încă o primărie, a satului Jora de Mijloc, cu o candidată prezentă de asemenea în raportul Kroll. Cu chiu cu vai (dar mai ales cu fonduri din România și Uniunea Europeană) Moldova a trecut peste criza care ar fi tăiat salariile și pensiile la bugetari, a micșorat salariile tuturor angajaților din Moldova, pe mulți i-a alungat din țară.

O sărăcie pe seama căreia o parte din politicieni și escroci s-au îngrășat, lor le-a fost și le este bine. Plătește Vlad Filat, că nu s-a pus cu cine trebuie și i-au trebuit prea mulți „chiloți” de la Șor. Dar nu doar Filat e țapul ispășitor, ci toată Moldova.

Să trecem, am și trecut, că nu ne caracterizează inteligența. Degeaba primim lecții usturătoare uneori. Fraierilor le place să fie fraieriți. În Moldova mai degrabă te întrebi ce e cu un om, când îl vezi băgat în politică sau primește funcții de stat importante, decât să te gândești că merită.

Dar Ostap Bender de Moldova, Ilan Șor, continuă să treacă limita, chiar dacă înainte de asta te gândești că nu mai are ce face ca să te uimească.

În Jora de Mijloc, în perioada electorală, au avut loc 6 concerte cu vreo 20 de muzicieni, oamenii au fost aduși-duși la vot cu microbuzele, astfel că s-au simțit datori să voteze candidata lui Șor pentru marea onoare că li s-au aruncat firimituri din jaful secolului. Pentru că Maia Sandu a făcut contestație, show-ul a continuat: iarăși microbuze și autobuze cu oameni ca s-o înjure pe Maia Sandu și să țină locul țăranilor iobagi pe lângă judecătorii. S-o susțină pe Marina, că-i mai ușor de reținut decât Tauber.

Dar dacă tot e liber ca pasărea în cer, de ce să nu se distreze și Ostap Bender de Moldova, că doar iobagi are? În fața mulțimii transportate cu microbuzele, căreia i-a dat apă și a instalat scena, boxele, microfoanele și veceuri, Ilan Șor și-a permis s-o numească pe Maia Sandu “negadeaika”, adică, în traducere – nemernică, ticăloasă,  mizerabilă.

După care a făcut baie de mulțime. Pentru Șor noi suntem cu toții Jora, Jora de Mijloc, pe care o cumperi și o vinzi cum vrei. Să aibă dreptate?

autor: Alexandru Vaculovski