NordNews
Avem ce spune

Alexandru VAKULOVSKI // Victoria nebună a moldovenilor

Încă de ieri, centrul Chişinăului e blocat. Chiar dacă poliţia deja oprise circulaţia pe strada Ştefan cel Mare din preajma PMAN-ului, cel puţin până seara târziu nu ar fi fost nevoie de măsuri aşa de drastice, pentru că pur şi simplu nu era lume la „grandioasa” sărbătoare a lui Dodon. Din ce am văzut până la apus, distracţia ar fi putut fi mutată la un club rural, unde să împartă în voie panglici de colorado.
Cum Moldova e ţara absurdului, aşa sunt organizate şi „praznicurile” de 9 mai. Dodon, cu socialiştii săi, o serbează pe Victoria pe 8 mai. Din declaraţii se înţelege că cel puţin invitaţii străini îi cântă-n strună gratis. Cât despre Gheorghe Țopa, Geta Burlacu, Doina Sulac, Lume, Zdob și Zdub nu se ştie.
De fapt Dodon a început de pe 6 mai, la Ceadâr-Lunga, la sărbătoarea turcică Hederlez. Acolo, pe lângă başkana Irina Vlah, el a făcut poze cu reprezentanţii PD-ului. În reţelele de socializare deja mai mulţi sunt indignaţi pentru că lumea stătea după un gard care îi proteja pe Vlah, Dodon şi pedişti mâncând şi bând.
Şi împărţirea PMAN-ului pentru 9 mai pune multe semne de întrebare despre „duşmanii” PSRM şi PD. De câţiva ani PSRM-ul a rezervat piaţa pentru această dată, dar se pare că au cedat serbarea Victoriei PD-ului. Pentru că PD-ul astăzi o va serba atât pe tanti Victoria, cât şi pe tanti Europa – destul de schizofrenic aş zice. Spuneţi şi voi: cum poţi avea în piept şi tricolorul, şi panglica de colorado, şi insignă cu drapelul Uniunii Europene?
Dar lucrurile nu se termină aici. Anul acesta politicienii moldoveni parcă vor să ne demonstreze că nu există nici o limită a adsurdului. Astfel, alt „politician”, care a falimentat sistemul financiar din Moldova, Ilan Şor, împreună cu candidata sa pentru primărie, ne invită în parcul veteranilor afgani unde ne vor cânta cu ocazia zilei de 9 mai, pe 12 mai, Lev Leşcenko însoţit de mafiotul rus Iosif Kobzon, care are interdicţie de a păşi în SUA de foarte multă vreme, iar anii trecuţi sancţiunile i s-au aplicat şi pentru majoritatea ţărilor europene.
Cei mai modeşti în Moldova sunt europenii. Astfel, conformându-se nebuniei moldoveneşti, şeful Delegației Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko, ne invită tot pe 12 mai în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt să celebrăm Ziua Europei. Din câte înţeleg nimeni nu va cânta gratis pentru Europa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"