NordNews
Avem ce spune

Alexei Navalnîi a fost mutat din închisoarea din Moscova. Avocat: „A fost trimis într-un lagăr de prizonieri”

Politicianul rus Alexei Navalnîi a fost mutat într-un centru de detenție din afara Moscovei, care ar putea fi un lagăr de prizonieri. Despre asta a anunțat avocatul său, Vadim Kobzev,  și un membru al unei organizații pentru drepturi, transmite agora.md. 

Navalnîi, un critic de seamă al președintelui Vladimir Putin, a fost închis luna aceasta pentru presupuse încălcări ale libertății condiționate legate de un caz de delapidare, despre care a spus că a fost atacat din motive politice, lucru negat de autorități, scrie Reuters.

El urmează să petreacă puțin peste doi ani după gratii, potrivit avocaților săi, dintre care unul, Vadim Kobzev a declarat pe Twitter că a fost mutat din închisoarea sa din Moscova.

Kobzev a spus mai târziu că Navalnîi ar fi putut fi dus într-un lagăr de prizonieri și că o astfel de mișcare este împotriva legii, adăugând că rudele lui Navalnîi nu au fost informate. Eva Merkacheva, membră al comitetului public de monitorizare a drepturilor omului din Moscova, a declarat că Navalnîi a fost trimis la o colonie penală standard, a cărei locație ar trebui să fie dezvăluită la sosirea sa acolo.

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat în ianuarie la întoarcerea din Germania în urma tratamentului pentru otrăvire.  Detenția sa a alimentat tensiunile politice dintre Moscova și țările occidentale, care pregătesc sancțiuni suplimentare împotriva oficialilor ruși.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata