NordNews
Avem ce spune

Alexei Navalnîi, protejat de poliția germană. Doctorii ruși spun că nu au găsit urme de otravă

Alexei Navalnîi, care se zbate între viaţă şi moarte este sub protecţia poliţiei germane, în spitalul din Berlin unde este tratat în urma unei presupuse otrăviri, a relatat Agerpres. Biroul Federal de Investigaţii Criminale este responsabil cu protecţia oficialilor guvernamentali germani, dar şi a invitaţilor străini în timpul vizitelor de stat. Alexei Navalnîi a fost dus cu un avion la Moscova pe 20 august şi apoi în Germania, pe 22 august, pentru un tratament la Spitalul Charité din Berlin, scrie Deschide.md.

În acest moment, nu există detalii noi despre starea de sănătate a lui Alexei. Le cerem tuturor să aibă răbdare şi să nu reacţioneze la comunicări neadevărate, spune purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmîș.

Echipa sa susţine că Alexei Navalnîi a fost otrăvit în Siberia. Medicii ruşi au afirmat în schimb că el ar putea suferi de o tulburare metabolică.

Doctori ruși care l-au tratat pe Alexei Navalnîi spun că nu au găsit urme de otravă.

Medicii de la spitalul sibian care l-au tratat pentru prima dată pe Alexei Navalnîi au declarat în această dimineață că i-au salvat viața politicianului rus de opoziție, dar că nu au găsit urme de otravă în sistemul său, a anunțat agenția Reuters.

Dacă am fi găsit otravă în corpul său care să se confirme cumva, atunci ne-ar fi fost mult mai ușor. Ar fi fost un diagnostic clar, o afecțiune clară și am fi știut precis care va fi tratamentul, spune Medicul șef de la spitalul din Siberia unde a fost tratat Navalnîi

I-am salvat viața cu mare efort și cu multă muncă, le-a declarat jurnaliștilor medicul șef Alexander Murakhovsky la o conferință de presă din orașul Omsk.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata