NordNews
Avem ce spune

Ali Khamenei a calificat susținerea caricaturilor, de către Emmanuel Macron un „Act prostesc”

Ghidul suprem al Republicii islamice Iran, Ali Khamenei, a calificat miercuri drept un „act prostesc” susţinerea de către preşedintele francez Emmanuel Macron a caricaturilor cu profetul islamului, Mahomed, transmite agerpres.ro.

„Întrebaţi-l acest lucru pe preşedintele vostru: de ce susţine ofensa adusă profetului lui Dumnezeu, considerând acest lucru libertate de expresie? (…) Acest act prostesc nu este o ofensă adusă conştiinţei unei naţiuni care l-a ales ca preşedinte?”, a afirmat el într-un mesaj de pe site-ul său de internet adresat „Tinerilor Franţei”.

În cadrul ceremoniei de omagiere a lui Samuel Paty, profesorul de istorie decapitat în apropiere de Paris pe 16 octombrie într-un atentat comis de un islamist pentru că le-a arătat elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed, Macron a promis că Franţa nu va renunţa la caricaturile sale.

Declaraţiile sale au declanşat proteste în mai multe ţări majoritar musulmane, precum şi apeluri la boicotarea produselor franceze.

„Întrebarea următoare este: de ce atunci să pui sub semnul îndoielii holocaustul se consideră a fi infracţiune?”, a adăugat ayatollahul Khamenei. „Şi de ce acela care scrie pe această temă trebuie să fie condamnat la închisoare, în timp ce ofensa adusă profetului este un act permis?”, a mai afirmat el.

Înaintea lui Khamenei, preşedintele iranian Hassan Rouhani a avertizat să insultarea profetului încurajează „violenţa şi vărsarea de sânge”.

Iranul l-a convocat marţi pe numărul doi al ambasadei Franţei la Teheran pentru a protesta împotriva „comportamentului inacceptabil al autorităţilor franceze”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"