NordNews
Avem ce spune

Alte 25 de cadre medicale din Spitalul Suceava au fost confirmate cu coronavirus

Situația se agravează de la o oră la alta la Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Rezultatele testelor din 23 martie curent, arată că alte 25 de cadre medicale au virusul COVID-19. În acest fel, bilanțul ajunge la 52 de cadre medicale, ceea ce evidențiază proporțiile situației.

Cele mai multe cazuri sunt de la Secția de Cardiologie, mai exact 7 persoane, apoi urmează Medicina Internă cu 5 cazuri, în timp ce la Boli Infecțioase și Gastro sunt câte 3 cazuri de îmbolnăvire. Celelalte cadre medicale diagnosticate cu COVID-19 sunt de la Dializă, Neorologie, ORL, UPU și ATI, informează monitorulsv.ro
În afara acestor cadre medicale pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus mai sunt și alți medici și asistenți medicali în autoizolare după ce au venit în contact cu colegi sau alți pacienți bolnavi. Practic, situația este una extrem de critică și trebuie luate măsuri ferme și urgente pentru ca lucrurile să nu scape de sub control.

Precizăm că, de la apariția primelor cazuri de COVID-19 în România, spitalul nostru a făcut toate eforturile și a luat toate măsurile care au fost posibile pentru pregătirea unității medicale față de cazurile de infectare cu noul coronavirus: intervenții de ordin investițional în secțiile de Boli Infecțioase și Pneumologie,  pregătirea spațiului pentru linia de analiză  a probelor, achiziția echipamentelor și a materialelor necesare secțiilor pentru a fi protejate în fața virusului, în condițiile de dificultăți majore create de furnizorii care se aprovizionau din China”, se arată în comunicatul semnat de Comitetul Director al spitalului.

În România au fost confirmate, până acum, 576 de infecții cu coronavirus. 73 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați, iar alți 5 pacienți care sufereau și de alte afecțiuni grave au decedat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"