NordNews
Avem ce spune

Alte 931 de persoane s-au imunizat împotriva Covid-19 în ultimele 24 de ore

931 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate în ultimele 24 de ore. 815 persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 116 de persoane au fost imunizate cu a doua doză, anunță Ministerul Sănătății (MS), scrie zdg.md.

De la începutul campaniei de vaccinare, în R. Moldova au fost administrate 888 853 de doze de vaccin.

Sursa: MS
Sursa: MS

 

În R. Moldova, campania de imunizare a fost lansată pe data de 2 martie, curent. Pe 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.

MS îndeamnă toți cetățenii să se vaccineze împotriva COVID-19. Vaccinurile prezente în Republica Moldova previn riscul dezvoltării unei forme grave de boală și decesul provocat de virus: „Fiți în siguranță! Împreună oprim pandemia”.

COVID-19 este o boală infecțioasă cauzată de coronavirusul recent descoperită. Acest virus, precum și boala, au fost necunoscute până la epidemia care a izbucnit în Wuhan, China, în decembrie 2019.

Cele mai des întâlnite simptome ale COVID-19 sunt febra, oboseala și tusea uscată. Unii pacienți pot prezenta dureri, congestie nazală, nas curgător, dureri în gât sau diaree.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 34 5964. Totodată, 8099 de persoane au decedat ca urmare a complicațiilor provocate cu virus. În total, 324893 persoane au fost tratate de COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"