NordNews
Avem ce spune

Alte două proiecte incluse în Programul „Satul european” au fost finalizate

Alte două proiecte incluse în Programul „Satul european” au fost finalizate. Ca rezultat, două localități din raionul Soroca au parte de infrastructură modernizată, transmite MOLDPRES. 

Astfel, în comuna Iarova din Soroca a fost renovat sistemul de iluminat public. Rețeaua se întinde pe o distanță de circa 17 km. Beneficiari ai proiectului, care a costat peste un milion de lei, sunt aproape 800 de locuitori ai comunei.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), un alt proiect a fost finalizat în satul Rudi din Soroca, unde a fost elaborat Planul Urbanistic General. Documentul prevede amenajarea teritoriului localității și oferă posibilitatea sătenilor să beneficieze ulterior de modernizarea serviciilor publice. Costul pentru elaborarea planului este de peste 100 mii de lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Raionul Soroca beneficiază de 18 proiecte de dezvoltare locală prin Programul guvernamental „Satul european”. Valoarea totală a acestora este de 62,2 milioane de lei.

Programul „Satul european” cuprinde 496 de proiecte. 83 dintre acestea au fost deja finalizate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"