NordNews
Avem ce spune

Ambasada României face precizări cu privire la accesul studenţilor în România

Studenții moldoveni admiși la studii în România pot intra în țară pe cale de excepție, cu condiţia prezentării unui sau mai multor documente din care să reiasă scopul deplasării. Precizările sunt făcute de Ambasada României în Republica Moldova, în urma informațiilor apărute în presă despre nepermiterea intrării pe teritoriului României a cetățenilor Republicii Moldova acceptați la studii, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al ambasadei, studenții trebuie să prezinte o dovadă de acceptare la studii, din care să rezulte că urmează o formă de învățământ în România. De asemenea, studenții moldoveni pot intra în România dacă prezintă un document de informare din partea instituțiilor de învățământ cu privire la necesitatea prezenței pentru formalitățile legate de începerea anului universitar sau preluarea locului de cazare în cămin.

Ambasada precizează că a fost analizată și situația elevilor minori care studiază în România. Părinților sau altor persoane care îi însoțesc li se va permite intrarea în România, și anume la categoria persoanelor care călătoresc din motive imperative. Este necesar ca însoțitorii, care nu sunt părinți ai unui elev minor, să completeze în punctul de trecere a frontierei o declarație pe propria răspundere, din care să reiasă scopul călătoriei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata