NordNews
Avem ce spune

Ambasada României: „Susţinem ferm parcursul european al Republicii Moldova”

Ambasada României în R. Moldova informează printr-un comunicat de presă că „România urmăreşte cu toată atenţia evoluţiile legate de derularea scrutinului electoral prezidenţial din Republica Moldova şi a luat notă de calificarea în turul al doilea a doi candidaţi, respectiv a preşedintei Partidului Acţiune şi Solidaritate, doamna Maia Sandu, şi a actualului preşedinte, domnul Igor Dodon”, transmite tvrmoldova.md.

„România subliniază că este esenţial ca turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova să se desfăşoare în deplină transparenţă şi conformitate cu standardele europene şi internaţionale, precum şi cu principiile democratice. România va continua să urmărească toate evaluările din teren ale observatorilor electorali naţionali şi internaţionali şi nu va ezita să semnaleze orice deficienţe legate de procesul de organizare a alegerilor”, se menţionează în comunicat.
Totodată, misiunea diplomatică reafirmă că România sprijină parcursul european al R. Moldova.
„România îşi exprimă convingerea că voinţa cetăţenilor, liber exprimată prin vot, este singura care asigură legitimitatea unui astfel de proces politic în cadrul unui stat democratic şi avertizează că orice abatere de la aceste standarde şi principii poate avea un impact nefast asupra legitimităţii alegerilor.
După cum este bine-cunoscut, România susţine ferm parcursul european al Republicii Moldova, singurul în măsură să ofere cetăţenilor acesteia prosperitatea pe care o merită”, se mai menţionează în comunicatul ambasadei României.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"