NordNews
Avem ce spune

Ambasada SUA la București spune adevărul: „Rusia a invadat Republica Moldova în 1991-1992 … și nu a mai plecat”

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București a readus aminte într-un mesaj pe rețelele de socializare că: „Rusia a invadat Republica Moldova în 1991-1992 și nu a mai plecat”. În ultima perioadă, instituția promovează tot mai frecvent mesaje de acest fel, asta, în contextul situației de securitate din regiune, dar și în contextul consiliului NATO-Rusia, ce va avea loc astăzi, 12 ianuarie 2022. 

În același sens, Ambasada SUA readuce aminte și de invaziile Federației Ruse din Georgia și Ucraina, întrebându-se ,,Cine este agresorul?”, răspunsul reieșind din evenimentele anterior menționate. Întrebarea vine în contextul în care, la sfârșitul anului trecut, Rusia și-a prezentat condițiile pentru negocierile cu SUA și NATO, moment în care a acuza NATO de escaldarea tensiunilor din zonă.

„Rusia a invadat Republica Moldova în 1991-1992 … și nu a mai plecat.
Rusia a invadat Georgia în 1991-1993 și apoi în 2008 … și nu a mai plecat.
Rusia a invadat Ucraina în 2014 … și nu a mai plecat.
Vedeți un tipar aici?
Cine este agresorul?”, se arată în mesajul publicat de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București pe Facebook.
Anterior, Ambasada SUA de la București a scos în evidență și un mesaj al secretarului de stat american Antony Blinken, care sună astfel: „NATO nu a invadat Ucraina; NATO nu a invadat Georgia; NATO nu a dislocat trupe în Moldova împotriva voinței poporului său. În ultimele două decenii, Rusia este cea care a invadat țările vecine; a intervenit în alegerile din alte țări; a folosit arme chimice pentru a încerca să asasineze oponenții guvernului și a făcut acest lucru pe pământ străin; a încălcat acordurile internaționale de control al armelor; s-a retras de la măsurile de consolidare a încrederii și de transparență convenite de mult timp”.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"