NordNews
Avem ce spune

Ambasadorul Daniel Ioniță a avut o întrevedere cu ministrul Economiei, Sergiu Raileanu

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. Subiectul discuției a vizat evoluția relațiilor comercial-economice dintre cele două state, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii, deschide.md

România a fost întotdeauna un partener de încredere pentru țara noastră nu doar pe filiera de cooperare economică, dar şi prin sprijinul acordat în cele mai dificile situații. Chiar și acum, în perioada pandemiei de COVID-19, România a fost alături de noi cu un suport în valoare de 3,5 milioane euro, fapt pentru care vreau să aduc sincere mulțumiri Guvernului român”, a menționat ministrul Railean

Părțile au mai discutat despre realizarea proiectelor de infrastructură în sectorul energetic, în special pe segmentul de interconexiuni, în domeniul atragerii investițiilor în sectorul industriei, colaborarea în cadrul diverselor proiecte transnaționale.
La rândul său, Ambasadorul Daniel Ioniță a reiterat că Republica Moldova poate miza pe suportul Guvernului României în realizarea obiectivelor propuse și optează pentru o colaborare eficientă pe domenii de interes comun, precum infrastructură energetică, comerț, investiții etc.
În Republica Moldova activează 1709 de întreprinderi cu capital românesc. Investițiile în capitalul social au însumat 3,831 miliarde lei. România se clasează pe locul 1 printre principalii investitori ai Republicii Moldova, atât după valoarea capitalului investit cât și după numărul de întreprinderi cu capital român.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"