NordNews
Avem ce spune

Ambasadorul Daniel Ioniță, mesaj către cei care încearcă să discrediteze ajutorul oferit de România: În aceste vremuri grele, orice efort trebuie apreciat

În aceste vremuri grele pentru toţi nu suntem într-un concurs de frumuseţe, iar orice gest contează şi orice efort trebuie apreciat. Este mesajul ambasadorului României la Chişinău, Daniel Ioniţă, ca răspuns dat celor care „încearcă să discrediteze asistenţa umanitară oferită generos de România, dezinteresat şi necondiţionat tuturor cetăţenilor Republicii Moldova”, scrie tvrmoldova.md

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ambasadorul Daniel Ioniţă menţionează că politica României faţă de Republica Moldova este consecventă şi predictibilă şi are în centrul său susţinerea parcursului european (pentru care guvernul de la Chişinău trebuie să facă reforme) şi asistenţa acordată cetăţenilor (gradiniţe, autobuze pentru elevi, burse şcolare, edificii renovate, tabere pentru copii, cultură, sănătate etc.).

România se îngrijeşte de cetăţenii Republicii Moldova, mai ales când sunt în nevoie. România e alături de toţi cetăţenii Republicii Moldova indiferent de limba vorbită sau de partidul cu care aceştia votează, e solidară şi empatică. Şi nu pune condiţii”, a scris diplomatul român.

Acesta a precizat că: În această logică se înscrie decizia Preşedintelui României şi a Guvernului României de a trimite în Republica Moldova o echipă medicală (52 de persoane, dintre care 41 de medici şi asistente) şi o donaţie consistentă de circa 3,5 milioane euro constând în echipamente medicale şi medicamente. Marcăm şi astfel 10 ani de Parteneriat strategic pentru susţinerea parcursului european și Republicii Moldova.

Echipa medicală a ajuns la 30 aprilie 2020 şi este pe deplin operaţională în spitalele din Chişinău, Cahul şi Bălţi. De reţinut că în aceste vremuri resursa umană, medicii, este cea mai valoroasă şi trebuie apreciată corespunzător. Le mulţumesc acestor bravi eroi din prima linie de luptă cu coronavirus, care au venit voluntar în această misiune umanitară în Republica Moldova, pentru care Romania suportă toate costurile, inclusiv echipamentele lor individuale de protecţie.
Donaţia de echipamente medicale urmează să vină. Să vedeţi atunci poze şi PR, cum ar spune unii. Abia aştept!”, a conchis ambasadorul Daniel Ioniţă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"