NordNews
Avem ce spune

Ambulanțe noi de producție rusească pentru 10 localități din nordul republicii

Punctele de asistență medicală urgentă din 10 localități din nordul republicii au primit în dotare ambulanțe noi de producție rusească. Potrivit comunicatului de presă, emis de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, unităţile de transport sanitar sunt echipate la cel mai înalt nivel.
În afară de punctele de asistență medicală urgentă din nordul republicii, care au primit în dotare 10 ambulanțe noi, alte 13 localități din țară au beneficiat de 13 autosanitare de același model. Sunt vehicule de producție rusescă, marca „Gazel”, model „Sobol 4*4”. Prețul unei astfel de ambulanțe pe piață ajunge până la 14 mii de euro.
Totodată, la 12 iulie curent Guvernul a semnat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, Acordul de împrumut, în valoare de 12 milioane de euro, pentru procurarea a  170 de ambulanțe, dintre care 35 unități de tip “C” (Ambulanțe terapie intensivă) și 133 de tip “B” (Ambulanțe de prim ajutor). Prin această achiziție, alături de celelalte autosanitare procurate deja, va fi modernizat în proporție de aproximativ 70% parcul auto de ambulanțe.
Precizăm că, de exemplu, o ambulanță de aceiași clasă,  marca „Volkswagen”, model „Transporter T5 4×4” costă până la 170 de mii de euro.
Localitățile beneficiare din regiunea de nord sunt Soroca, Lipcani (Briceni), Pelinia (Drochia), Brînzeni și Cupcini (Edineț), Risipeni și Glingeni (Fălești), Sturzovca (Glodeni), Șaptebani (Rîșcani), și Bădiceni (Soroca).
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"