NordNews
Avem ce spune

Amendă de 50 de mii de lei sau 7 ani de închisoare pentru cei care răspândesc premeditat coronavirusul

Amendă de până la 50.000 de lei sau închisoare de până la 7 ani, acestea sunt sancțiunile drastice ce vor fi aplicate persoanelor care nu vor respecta regulile impuse de autorități pentru a opri răspândirea coronavirusului în Moldova. Un proiect de lege în acest sens a fost elaborat de Ministerul Justiției și aprobat astăzi de Guvern. Legea va intra în vigoare din momentul votării ei în Parlament.

Potrivit Ministerului Justiției, în acest stadiu al evoluției epidemiei, ”măsurile cele mai agresive pot fi justificate pentru a limita propagarea virusului”.
Astfel, nerespectarea măsurilor de prevenire sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a provocat răspândirea unei asemenea boli, se vor pedepsi cu amendă de până la 50.000 de lei sau cu închisoare de până la 3 ani.
Aceleași fapte care au cauzat din imprudență vătămarea gravă sau medie a sănătății sau decesul persoanei, se vor pedepsi cu închisoare de până la 7 ani.
Una din principalele prevederi ale prezentului proiect de lege constă în completarea Codului contravențional al Republicii Moldova cu un nou articol și anume: nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice, care seva sancționa cu amendă de la 22.500 la 25.000 de lei aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 50.000 la 75.000 de lei aplicată persoanei juridice în cazul în care persoanele nu vor respecta măsurile de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol de contaminare populația, informează politics.md

3 Comentarii
  1. V spune

    Trebue de specificat ca doar in parlament si presedentie se poate de raspindit…

  2. Khhv spune

    Ca sa va inbogatiti voi mai departe parlametarilor pe schinarea si sudosrea oaminilor nu stici ce samai ivetati ca sa vina banu in buzunar?

  3. Anonim spune

    Se va aplica oare și doamnei care a avut tupeul sa urce în avion??

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata