NordNews
Avem ce spune

Amendă de 500.000 de dolari pentru o farmacie care a încercat să profite de pe urma virusului ucigaș din China

O farmacie din Beijing a fost amendată cu aproape o jumătate de milion de dolari după ce a crescut prețul măștilor sanitare, în contextul în care China se confruntă cu un coronavirus ucigaș, scrie digi24.ro.
Farmacia a crescut prețul măștilor sanitare 3M până la 850 de yuani (122 de dolari), de șase ori față prețul online, de doar 143 (20 de dolari).
Începând de joi, autoritatea de reglementare comercială de la Beijing a investigat 31 de cazuri de sporire nejustificată a prețurilor.
La Shanghai, autoritatea municipală de reglementare comercială a dispus închiderea unei farmacii care vindea măști sanitate de calitate proastă, relatează site-ul agenției Reuters.
Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație – înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.
În contextul agravării epidemiei cu coronavirus, Ministerul Educației din China a anunțat la începutul săptămânii că va amâna începerea noului semestru școlar, pe termen nedeterminat.
De asemenea, autoritățile au decis duminică să prelungească cu trei zile vacanța de Anul Nou Lunar, care inițial trebuia să se încheie pe 30 ianuarie. Măsura are drept scop să limiteze fluxurile de populație și să țină sub control epidemia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"