NordNews
Avem ce spune

Ameninţări contra unei moschei din Christchurch: Poliţia neozeelandeză a arestat un bărbat de 19 ani

Poliţia neozeelandeză a arestat un bărbat de 19 ani în ancheta referitoare la ameninţări împotriva uneia dintre cele două moschei din Christchurch, atacată cu un an înainte de un susţinător al supremaţiei rasei albe, informează miercuri AFP, citat de agerpres.ro.
Cel mai mare oraş al Insulei de Sud se pregăteşte să comemoreze la mijlocul lui martie carnagiul în urma căruia 51 de enoriaşi musulmani au fost ucişi, iar poliţia şi-a sporit numărul de patrule lângă cele două locuri de cult.
Ameninţările împotriva moscheii Al-Nour au fost publicate pe mesageria Telegram. Mass-media au divulgat fotografii cu un bărbat purtând o cagulă şi aşezat într-o maşină în faţa moscheii, cu un text ameninţător şi un emoji reprezentând un pistol.
Acest gen de imagine nu-şi are locul în Noua Zeelandă. Ea este odioasă şi nu va fi tolerată„, a declarat într-un comunicat John Prince, un responsabil al poliţiei din Canterbury, regiunea unde se află Christchurch.
Suspectul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost arestat în urma unei descinderi a poliţiei în Christchurch.
Poliţia a precizat că prezenţa sa va fi mult mai vizibilă lângă moscheea Al-Nour şi cea din Linwood de acum şi până la 15 martie, ziua comemorării.
Prince le-a mulţumit persoanelor care au semnalat imaginea ameninţătoare şi a cerut ca aceasta să nu fie distribuită.
Nu se cunosc deocamdată detaliile ceremoniei care ar urma să fie organizată pentru primul an de comemorare a atacului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"