NordNews
Avem ce spune

Amenzi în valoare de aproape 26 de milioane de lei date de polițiști pentru nerespectarea regimului de autoizolare

Poliția continuă să aplice sancțiuni celor care pun în pericol sănătatea cetățenilor și împiedică activitatea autorităților în vederea profilaxiei contra virusului COVID-19. Astfel, de la intrarea în vigoare a prevederilor cu privire la înăsprirea și aplicarea pedepselor pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a virusului COVID-19, angajații IGP au documentat 1 218 de cazuri, scrie zugo.md.

Astfel, pentru nerespectarea măsurilor de sănătate publică, în conformitate cu prevederile art. 761 din Codul Contravențional au fost întocmite 1218 procese verbale contravenționale în privința persoanelor fizice (1132) și juridice (87), fiind aplicate amenzi în sumă totală de 25 831 375 lei.
Zilnic peste 9 mii de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sunt implicați în acțiuni de combatere a răspândirii noului tip de coronavirus, iar până în prezent 54 de angajați au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19.

Amintim că începând cu ziua de 16 martie, poliția aplică sancțiuni contravenționale și penale persoanelor care nu vor respecta măsurile stabilite de autorități în vederea prevenirii și combaterii virusului COVID-19.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"