NordNews
Avem ce spune

Amenzi uriașe pentru companiile de asigurări! CNPF le-a prins cu șmecherii

Pe piața asigurărilor, în anul 2022, au fost efectuate controale la toate cele zece companii de asigurare. Abaterile au vizat în special: procedura de constatare și achitare a daunelor, formarea și menținerea rezervelor tehnice, calitatea activelor, limita cheltuielilor de achiziție, modalitatea de formare a primei de asigurare și politica de reasigurare, anunță Comsia Națională a Pieției Financiare, scrie bani.md.

În cadrul misiunilor de control, șapte asigurători au fost sancționați cu amendă în cuantum de 593 300 lei și opt asigurători – cu avertisment. În contextul monitorizării din oficiu a activității intermediarilor, a fost asigurată corespunderea acesteia cu cerințele legale.

Totodată, în cazul unui asigurător a fost instituită administrarea specială, ulterior fiindu-i suspendată licența de activitate, în timp ce un alt asigurător a implementat cu succes planul de redresare financiară. Pe parcursul întregului an, CNPF a continuat supravegherea specială la asigurătorii care, anterior, și-au depus benevol licența, în scopul asigurării îndeplinii tuturor obligațiilor contractuale asumate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"