NordNews
Avem ce spune

Ana Revenco împreună cu reprezentanți ai MAI au ajuns în Cehia. Care este scopul vizitei

 

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Ana Revenco participă în premieră la Consiliul de Justiție și Afaceri Interne al UE, eveniment care are loc la Praga. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a ministrului Afacerilor Interne. 

 

În același timp, evenimentul a adunat reprezentanți ai afacerilor interne ai statelor membre UE, țărilor asociate Schengen, reprezentanți ai instituțiilor europene precum și a agențiilor UE.

Astăzi, în cadrul discuțiilor ale Consiliului JAI  va fi abordat  impactul razboiului din Ucraina asupra zonei de securitate.

Așadar, miniștrii sunt invitați să discute despre consecințele agresiunii ruse împotriva Ucrainei pentru securitatea internă, inclusiv asupra traficului ilegal de arme de foc, traficului de ființe umane, falsificarea documentelor, spălarea banilor, amenințările hibride, precum și despre măsuri de abordare și cotracarare a acestor riscuri. Printre aceste măsuri, se enumeră si crearea unui HUB UE de securitate la Chișinău care va lărgi spațiul de securitate european.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"