NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Accident rutier vs accident moral

Ieri, evenimentul zilei a fost pe departe accidentul rutier în care a fost implicat președintele Igor Dodon. Îi dorim, ca cetățeni exemplari, însănătoșire grabnică domniei sale și membrilor familiei dumisale.
Am vrea să comentăm însă doar două momente delicate. Primul: unul din capetele vorbitoare ale socialiștilor, Vlad Bătrîncea, vede în acest accident „mâna islamiștilor”. O fi sau n-o fi, mai degrabă e o prostie, dar, după Freud, socialiștii se developează, adică, recunosc, iată, indirect, că au fost implicați în arestarea și expulzarea profesorilor turci de la liceul „Orizont”, de altfel, întregul sistem de licee moldo-turce este de foarte bună calitate. Altfel spus, așa cum vorbesc gurile rele, turce și basarabene, se confirmă că  Dodon ar fi acceptat să-i satisafacă pofta președintelui turc Recep Erdogan și să-i trimită, practic la moarte, pe profesorii de la „Orizont” în schimbul reparției edificiului prezidențial. Nimic nou pe această palmă de pământ, care are în istoria sa sute, mii de exemple de trădări.
Un al doilea moment, Președintele Parlamentului, Adrian Candu, s-a arătat marcat de comentariile malițioase ale cetățenilor vis- a- vis de suferințele tânărului Dodon. Impacientat, Candu spune într-o postare: „Dincolo de simpatii și antipatii trebuie să rămânem oameni. Trecem printr-o criză de moralitate când lupta pentru putere este pusă mai sus decât compasiunea și omenia”.
E adevărat, mult stimate dle președinte, dar nu ar trebui să vă mire prea tare aceste atitudini tranșante, întrucât porcăriile pe care  guvernarea le face zilnic cetățenilor acestei republici sunt deosebit de grave și nu e cazul să acuzăm lumea că se bălăcește într-o criză de moralitate. Uitați-vă în oglindă la propriile fotografii și nu vă mirați deloc că, după răul pe care-l faceți, oamenii nu vă iubesc defel.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"