NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // adevărul. ro = neadevărul. ru sau cum vor fi penalizați bicicliștii,  căruțașii și caii beți

Absolut întâmplător locuiesc de 40 de ani în orașul Bălți, care nu este deocamdată un megapolis. De unde și cunosc destul de bine oamenii și kilometrii de asfalt, și  modul de activitate a diferitelor instituții din oraș.
Deloc întâmplător m-am bucurat când a fost deschis Consulatul General al României, nu numai pentru că  oferă șansa oamenilor din nord să devină români cu acte, dar și pentru că instituția a devenit și un centru de cultură românesc. Este vorba de eforturile angajaților Consulatului de a organiza, susține și participa la diferite întruniri culturale  și intelectuale de bună calitate.
Relativ recent, Excelența Sa Petrișor Dumitrescu a fost numit Consulul General la Bălți, succedându-l, astfel, pe domnul Mihai Baciu. Petrișor Dumitrescu s-a afirmat din chiar primele luni de activitate prin inițiative, prezențe, participări, devenind un motor al  ideii de spirit românesc, iar instituția pe care o are în custodie, Consulatul, a început să funcționeze și mai exemplar.
Mare mi-a fost mirarea să citesc zilele astea pe adevărul.ro un text infect semnat de un personaj bizar cu ochi de vultur, ca ai lui Vasile Tarlev, care se scandalizează pe motiv că, după câte știe el, la Consulatul General al României în Bălți e dezastru.
Ce să spunem? Cred că doar două lucruri. În primul rând că e vorba de o diversiune clară. Apoi că ea poate fi opera unor personaje politice din România, cărora, din varii motive, nu le-ar plăcea ceea ce face bine domnul Consul Dumitrescu. Spun asta și gândindu-mă la cum au rămas oripilați oficialii europeni, când s-au trezit că tocmai prim-ministrul României Dăncilă și echipa ei pesedită se opunea categoric alegerii Codruței Kovesi în funcția de Procuror general al Parchetului European, pe când Franța, de exemplu, pleda cu toate argumentele pentru algerea unei franceze în același post. Adică pesonajul bizar a procedat în parșivul stil românesc de a denigra cu orice preț conaționalii.
O altă versiune: textul e opera oamenilor guvernării de la noi și atunci cred că ar trebui postat mai degrabă  pe neadevărul.ru. De-o fi una, de-o fi alta, oricum e o tâmpenie, pentru că… Consulatul de la Bălți activează, repet, exemplar.
În rest, Guvernul Chicu începe sa facă minuni. Pe lângă explozia prețurilor, se zvonește că va fi dublat prețul poliței de asigurare, că și bicicliștii, care vor fi prinși beți la ghidon, vor fi amendați usturător, că… căruțașii  vor trebui să plătească impozite pentru atelaj, și, la fel, vor fi penalizați,  dacă vor fi prinși beți la hățuri. Prim – ministrul justifică isprăvile guvernului prin nevoia de a strânge bani în buget. O sugestie – poate ar trebui  și caii să fie supuși  examenului narcologic și atunci, dacă se va dovedi că-s beți,  amenda se poate dubla, iar bugetul să dea peste margini.

1 Comentariu
  1. dracon spune

    Scrieti un reportaj si despre cum au fost omorati soldatii romani ,cum au fost tratati romanii de catre evreii din Balti , in 1940 !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata