NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Ai noștri tineri în Rusia –nvață./Cravatei roșii cum la gât să-i lege nodul

Trăim într-un stat în care aproape toată lumea apelează la practica dublelor standarde: de la țăran până la ministru și mai sus. Tonul îl dau, cum altfel, clasa politică și guvernarea actuală. Doar un singur exemplu.
Se cunoaște că, în fiecare an, Guvernul României  acordă aproximativ 5000 mii de locuri/burse în instituțiile preuniversitare, universitare și postuniversitare pentru liceeni, studenți, masteranzi și doctoranzi.
Faptul  în sine îi enervează ani la rând până la bulbuci  pe comuniști, socialiști și pe alți reprezentanți ai faunei stataliștilor moldoveniști. Aceste personaje consideră că perioada de aflare la studii  în România a tinerilor basarabeni e una deosebit  de nocivă. Tinerii se contaminează de românism și întorcându-se, cei care revin, promovează idei periculoase pentru statalitatea R. Moldova, cum ar fi, de exemplu, unionismul. Un alt argument ponderabil în viziunea lor deformată este că, absolvind facultatea, tinerii specialiști fie rămân în România, fie pleacă în Europa. Deci, România ne fură tinerii, ne fură viitorul țării. Vom mai adăuga că, practic toți tinerii specialiti pregătiți de universitățile din România, își găsesc destul de greu un serviciu în R. Moldova, deși, se cunoaște bine, că, deocamdată, studiile făcute în România sunt superioare celor din instituțiile interriverane.
Vorbeam de dublele standarde. Nu știu de ce, dar despre tinerii care-și fac studiile în universitățile din Federația Rusă se vorbește mult mai puțin. Asta când numărul lor se ridică actualmente la peste 1000 de persoane și ar putea crește vizibil în următorii ani. Nu  i-am auzit însă pe Dodon, Voronin sau Usatîi să se inflameze că Rusia ne fură tinerii, că ar putea face din ei ”omuleți verzi”?
De ce oare, de oare?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"