NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Am să iau macaroanele, dar voi vota cum știu eu  

Mama, Dumnezeu s-o ierte, se simțea bine în campaniile electorale. Cum era deja la pensie, devenise un alegător important pentru  partidele de tot felul, ca, de altfel,  și alte sute de mii de personaje din aceiași categorie socială. În scurtele mele vizite acasă, mama ținea neapărat să comenteze, mai abitir decât analiștii politici consacrați, mersul campaniei eletorale, strategiile formațiunilor politice, volumul, calitatea și diversitatea pomenilor electorale și, implicit, șansele partidelor antrenate în cursă, firește, totul pe segment local. Când îi imputam, uneori mai puțin ortodox, că e gata să-și dea votul pentru un kilogram de macaroane, mama răspundea prompt: „Ei, lasă, am să iau macaroanele celea, dar voi vota cum știu eu”.  Adică, până la urmă, opțiunile ei electorale coincideau cu ale mele.
În actuala campanie pentru parlamentare, fenomenul cadourilor electorale a înflorit precum sacura niponă. Candidații Partidului Politic Șor, Partidului Socialist și Partidului Democrat din Republica Moldova nu s-au dus cu mâna goală la întâlnirile cu alegătorii, democrații mai și folosind cu insolență resursele administrative.
Dragi alegători, luați pungile cu macaroane, ceasurile, galoșii sau suta de lei, dacă vi se dau, că nu sunteți nebuni să refuzați asemenea cadouri la sărăcia pe care o trăiți. Dar mâine, 24 februarie, chiar dacă lângă sau în secțiile de votare vor sta primarul, poștașul, poate și preotul ieșit de la utrenie, personaje silite să vă  îndemne să votați anume partidul sau candidatul X și nu Y, în cabină folosiți măcar o dată în viață mintea dumneavoastră cea de pe urmă. Votați corect, nu pentru macaroane, ci pentru viitorul cu lumină pe care tocmai așa îl puteți face realitate. Să nu vă fie teamă că vor fi camere video în cabine, așa cum vă sperie nesimțiții, temeți-vă doar de Dumnezeu și de conștiința dvstră.
Haideți, oameni buni, să ieșim odată la liman, că a obosit Dumnezeu să privească  nesăbuințele și bălăceala noastră.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"