NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Amară-i pâinea opoziției

Deputații Parlamentului R. Moldova au adoptat hotărârile privind constituirea comisiilor permanente ale legislativului și au aprobat componența nominală a acestora. Trebuie să înțelegem că în fracțiunea lui Șor și în blocul vordodon sunt o mulțime de veselîie rebeata, puși pe glume. Or, cum să înțelegem că Ilan Șor, suspectat de furtul miliardului, a devenit membru al Comisiei de Control al Finanțelor publice, Igor Dodon, actorul mai multor scandaluri de corupție, a ajuns tocmai în Comisia Economie, buget și finanțe, iar Bogdan Țârdea și Vladimir Voronin, personaje care se declară antieuropeni înveterați, fac parte din Comisia politică externă și integrare europeană. No comment, cum zic în asemenea cazuri băieții din Pîrliți.

O altă evidență: deputații din BeCS sunt hipersensibili, reacționează nervos la orice inițiativă legală a majorității parlamentare. Ar trebui să înțeleagă acum ce simțeau deputații din opoziție, când Zinaida Greceanîi le închidea microfonul sau când fosta majoritate nu accepta dezbaterea subiectelor propuse de cei din PAS și PPDA, sau când ortacii lui Dodon, Șor și Siroja Sîrbu votau în dricul nopții legi strâmbe, pe care, ulterior, Curtea Constiuțională le-a declarat invalide. Dacă personajele socialiste și șoriste de ambele sexe ar fi învățat suficient de bine filosofia și politologia, ar fi înțeles că istoria își are mecanismele ei implacabile, iar destinul uman are labirintul său. Când ești la putere nu trebuie să crezi că de acum înainte R. Moldova va fi la picioarele tale, cum li s-a părut lui Plahotniuc, Dodon și lioatei lor de neintregri, ci să te gândești că într-o bună zi ai putea să treci în opoziție sau, în genere, să dispari de pe scena politică. Așteptăm ca deputații din actuala opoziție să învețe bine lecția și să fie cu ochii pe noua guvernare, adică să-și îndeplinească misiunea.

Ambasadorul R. Moldova la Moscova, domnul Vladimir Golovatiuc, a devenit protagonistul unui scandal de proporții. Se consideră că, excitat, ar fi hărțuit sexual o angajată a ambasadei. A invitat-o pe doamna în apatamentul său de serviciu ca dumneaei, chipurile, să-l sfătuiască ce ținută ar fi mai potrivită la o recepție la care fusese invitat. Însă, a ieșit în fața subalternei fără chiloți… Mă rog, se mai întâmplară filme cu bărbați focoși fără măcar o frunză de brusture pe dinainte, dar ăsta-i coșcogeamite ambasador. Mai mult chiar, e cel mai bun dintre socialiști, odată ce ortacii lui Dodon l-au propus pentru funcția de prim –ministru.

Ne-o păzit Dumnezeu, or, dacă acest personaj obsedat sexual ajungea în fruntea executivului, ar fi putut să violeze tot ce mișcă-n țara asta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata