NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru //  Ar trebui să întoarcă milioanele, e logic

Practic toate partidele și candidații independenți își propun să lupte neostenit și nemilos cu corupția, dacă ajung în Parlament. Socialiștii cu steaua în frunte nu sunt o excepție.  Ne amintim cum în alegerile  prezidențiale din 2016, ctitorul socialiștilor, Igor Dodon, promitea  că va găsi miliardul furat și că” vor sări surcele” din corupți. Au trecut doi ani și vedem că degeaba s-au speriat hoții de milliard, președintele Dodon are alte treburi de stat. Când s-au lansat în actuala campanie electorală, unul din capetele vorbitoare ale PSRM-ului, Ion Ceban, a promis răspicat că socialiștii vor pune  capăt “ haosului și sărăciei și la mai multe fărădelegi din ultimii ani”, numai că  “cheia principal la soluționarea acestor probleme se află în Parlament“. Adică și-ar dori să repete isprava lui Dodon, mai întâi să fie aleși deputați și abia apoi “vor sări surcele” din corupți…
La 13 februarie 2018, președintele PCRM , Vladimir Voronin, o acuza pe Zinaida Greceanîi în cadrul emisiunii “Adevărul Live”  că e implicată în furtul miliardului. Astfel, potrivit lui Voronin, ea a luat un credit de 40 de milioane de lei de la Banca de Economii a Molovei, împrumut pe care așa și nu l-a mai întors: “ Zinaida  Greceanîi singură a luat un credit de la BEM de peste 40 de milioane de lei și nu a întors niciun  leu.” Nu știu cum alții, dar eu aș vrea să-l cred pe cuvânt pe bătrânul comunist, cel puțin în chestiunea asta. Cum-necum, Zinaida Greceanîi i-a fost tovarăș de partid o  vreme. Pe de altă parte, n-am observat/auzit să fi intrat președinta PSRM cu desaga plină în Banca Națională a Moldovei, ca să întoarcă tot împrumutul, până la ultimul leu.
În loc de concluzie: ar fi bine ca primul lucru pe care trebuie să-l facă Zinaida Greceanîi e să întoarcă creditul. E logic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"