NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Atunci badea Gheorghe e Rupert Murdoch

Uniunea Europeană a înțeles într-un târziu who is mister Putin  și cum se ostenește acest mare om mic din Kremlin să dezbine comunitatea europeană prin construcția  gazoductelor Turețkii Potok și Severnîi potok, prin alimentarea financiară a  formațiunilor politice de extremă dreaptă, a euroscepticilor, prin mituirea oamenilor politici europeni mai slabi la euro, prin stimularea idioților utili (anume în acest scop au fost scoase din Rusia miliarde în offshore-ri), dar și printr- o propagandă acerbă, promovată de Russia Today și Sputnik International. În consecință, Uniunea Europeană a alocat bani serioși pentru contracararea propagandei  și a fakenews-urilor rusești.
Și la noi, unii oameni temerari și-au asumat (tot pe bani europeni) să lupte cu propaganda rusească. Dar nimeni nu și-a propus, se pare, să combată manipulările și inepțiile difuzate de  televiziunile lui Plahotniuc.
De ceva vreme, picate parcă în transă, personajele de la Prime TV  promovează ideea, ieșită din gura lui Plahotniuc, că există un partid care pune mai presus orgoliile, ambițiile proprii, decât interesele cetățenilor. Oamenii așteaptă cu nerăbdare ca cei de la  ACUM să constituie coaliție cu PDM și să se apuce de rezolvat problemele țării, dar aceștia, neserioși de tot, strâmbă din nas,
Ieri, 8 aprilie, Prime-ului a pus pe post în buletinul de știri de la 21.00 câteva reportaje despre enervarea cetățenilor pe cei de la ACUM. Mai întâi, personajele de la Prime au a umblat prin părțile Hînceștiului întrebând oamenii de la piața din oraș, dar și pe cei din satul  Mereșeni ce cred despre lipsa unei coaliții. Oamenii chinuiți de grijile zilnice, au zis că, firește, ar fi bine să se facă o coaliție, de ce nu. Apoi, angajații lui Plahotniuc au tras o fugă până la Leova, pentru ca o doamnă în vârstă și un bărbat trecut de 50 să le spună și ei că tare ar fi bună o coaliție, fără să precizeze care ar fi  componentele, mai  adăugând  că nu e bine să fie alegeri anticipate.
Alte personaje de la Prime au luat-o spre nord. Cetățenii din Hăsnășănii Noi, Drochia au căzut și ei de acord cu părerea reporterului că ar fi bine să fie o coaliție, de altfel, ca și cei din Chișcăreni, Sângerei. Observând că oameniii vorbesc la general, prezentatoarea a specificat că cei din Mărăndeni, Fălești sunt de-a dreptul indignați de faptul că cei de la ACUM nu vor să coalizeze cu PDM. Oamenii din Mărăndeni  au zis și ei că ar fi bine să fie o coaliție (fără să precizeze însă cine cu cine să se unească) și să nu fie anticipate.
Dragi atleți ai ecranului, dacă acesta este jurnalism, atunci badea Gheorghe din Cucioaia e Rupert Murdoch( un om de afaceri australian și american, care deține imperiul media News Corporation, al doilea mare conglomerat media din lume. Imperiul său de televiziune prin satelit se extinde pe întreg globul, iar ziarele pe care le deține sunt extrem de influente).
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"