NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Bălțiul – orașul mondial al grănicerilor

Zilele astea, o organizație obscură – Asociația Grănicerilor din R. Moldova (care numără 3 mii de membri) –  a inaugurat piatra de temelie a unui monument închinat memoriei grănicerilor, monument care urmează să fie ridicat, conform deciziei Primăriei, pe strada Calea Ieșilor vis-s-vis de Biserica Sfintei Cuvioase Paraschiva. Reprezentanții Asociației declară că dețin scrisori semnate de responsabilii din Primăria Bălți, prin care se permite ridicarea monumentului. Mai mult, viceprimarul de Bălți Nicoai Grigorișin și deputatul (déjà al Partidului Șor) Vladimir Vitiuc salută furtunos această idée, pentru că… grănicerii sunt oameni de elită și stau la straja păcii.

Boon, stimabililor. Dar de când Bălțiul a devenit oraș de frontieră? De când grănicerii bălțeni stau pe malul drept al marelui râu Răut sau pe la Molodovo și se uită cu vigilență să nu treacă vreun dușman hotarul. Cu același succes pot fi ridicate monumente în memoria marinarilor de pe submarine, crucișătoare și portavioane,  pentru că totuna nu au nici o treabă cu municipiul Bălți.

Musie Grigorișin și tovarășe Vitiuc, mai bine v-ați canaliza eforturile și ați contribui la soluționarea ghemului de probleme stringente cu care se confruntă capitala de nord. După ce veți renova drumurile proaste, veți repara fondul locativ avariat, veți investi în medicina și sistemul de învățământ municipal, în arhitectura orașului, în zonele de agrement etc, puteți ridica un monument și viitorului cosmonaut din orașul Bălți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"