NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Cadrî  reșaiut  vseo?

Ne așteaptă, cum spuneam, o campanile electorală deosebit de incitantă, barem, de ne-ar ajunge  popcorn.
Astfel, Ilan Mironovici Șor își asumă  lupta cu corupția (chiar așa?!) și intenționează să refacă colhozurile, că atunci o fost ghini. Ar fi bine să-l citească măcar o dată  pe Eminescu și să înțeleagă: “Nu-învie morții/ E-nzadar, copile”.
Pe urmele lui, Igor Nicolaevici Dodon sare la gâtul unioniștilor. Păi, cum altfel, când acești frumoși  nebuni  vreau Unirea cu Țara și el riscă, în consecință, să rămână fără stat și slabă nădejde ca cei din Sadova să-l aleagă președintele satului.
În fine, Vladimir Gheorghievici Plahotniuc  a anunțat că PD-ul va transpira déjà doar pentru “pro-Moldova”, așa că membrii partidului  vor merge în teritoriu ca să afle în sfârșit ce vor alegătorii și să le rezolve de urgență problemele. Ca dovadă că vor să fie totul bine a și schimbat doi miniștri: pe cel al Agriculturii și pe cel al Sănătății. Nu știu dacă  ministrul Agriculturii trebuie să aibă neapărat  știința ciornoziomului și dacă schimbarea lui poate afecta cumva situația din agricultură, că țăranii, vedem, se descurcă singuri. În ceea ce privește  sănătatea, aici, după noi, ar trebui să fim atenți: ar fi normal ca la cârma ministerului să vină  un personaj cu experiență,  care cunoaște domeniul în profunzime. Trebuie să înțelegem însă, că Vlad Plahotniuc este un om căruia îi plac glumele, odată ce a numit-o în fruntea acestui minister strategic pe Silvia Radu, filolog și jurist de meserie, doamnă care se mai pricepe și în dansul kilowaților. Va trebui, se pare, să identificăm de urgență babele doftoroaie, care au mai rămas prin spațiile rurale, pentru că lucrurile se îndreaptă într-acolo.
Mare și înțelept ești, Doamne, dar nu dovedești să luminezi toate mințile!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"