NordNews
Avem ce spune

Anatol  Moraru // Campionatul republican al minciunilor electorale

În  R. Moldova se organizează cu regularitate campionatul național al promisiunilor electorale grase. Astfel, o dată la 4 ani, pretendenții la jilțul prezidențial, fotolii parlamentare și scaune locale intră în competiția republicană de pictare a viitorului luminos pentru dragii și stimații lor alegători. Întrucât promisiunile și minciunile electorale ale oamenilor politici autohtoni nu sunt, cum arată practica parșivă de la noi, penalizate, ei plouă peste capetele avariate ale electorilor cu vise de fericire, care se vor împlini neapărat,firește, dacă îi vor alege anume pe ei.

Campionatul are succes de fiecare dată, pentru că spectatorii/alegătorii suferă de amnezie, sărăcie și prostie. Dacă îl întrebi tranșant pe un alegător de rând, ce a reușit să realizeze, de exemplu, Igor Dodon din promisiunile electorale făcute în 2016, nu cred că acesta ar putea mormăi ceva. Asta însă nu-l va împiedica să-l  mai voteze odată pe Kuliok Kremlinovici.

De exemplu, acesta promite acum că va majora substanțial salariile profesorilor. Cum veți majora, tovarășe, salariile, când,iată, din luna mai și până astăzi nu puteți găsi 280 de milioane de lei pentru a plăti cele 50 la sută din premiile anuale ale dascălilor?

Consiliat de  polittehnologii de la Moscova, Igor Nicolaevici refuzăsă participe la dezbateri, fiindcă și-a planificat întâlniri cu alegătorii. Mai exact, pentru că așa a făcut/face Putin. Marele om mic din Kremlin înțelege prea bine că, în cazul unei dezbateriface to face cu Navalnîi, de pildă, ar pierde lamentabil și spectatorii ar vedea cât de fals este un om căruia i se pregătește riguros audiența și i se pun pe tavă toate informațiile, încât acesta să pară un superman al Rusiei. Putin se poate dezumfla în 5 minute.

Într-o confruntare cu oricine din cei 7 contracandidați, și Dodon ar pierde rușinos. Pentru că ar trebui să răspundă în fața cetățenilor, dacă este sau nu agent de influență al Moscovei, adică un Kremlinovici? Acum însă, ofițerul său de presă afirmă că dezvăluirile jurnaliștilor sunt insinuări politice, servantul său Țârdea numără banii din buzunarele OGN-urilor, iar Stoianoglu, vedem de ce a fost preferat de Dodon, spune că procuratura nu sepoate autosesiza pe vreme de campanie electorală, mai ales că și subiectul este unul politic.

Păi, domnule procuror, dacă cel care se presupune că se face vinovat de trădare de patrie este omulpolitic Igor Nicolaevici, iar cel care apare în filmulețe cu culioace este tot omulpolitic Dodon este.

Să nu uităm și de promisiunile a doi candidați de a face zilele astea Unirea, ei jumulindu-se aproape zilnic în public, sau de gătința Violetei Ivanov de a iriga pământurile năpăstuiților de agricultori. Poate cu propriile lacrimi, cine știe?…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"