NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Canaliile lui Șor trebuie distruse. Dacă acest cancer nu va fi extirpat, atunci ne vom confrunta cu o metastază cruntă

Literele antice spun că mai toate discursurile ținute în Senatul Romei de Cato cel Bătrân se încheiau cu expresia “Cartagena trebuie să fie distrusă”, un îndemn constant la înlăturarea puternicei rivale a “cetății eterne”.

Luând în colimator ultimele scandaluri legate de reprezentanții Partidului Șor, justiția moldovenească și deputații PAS ar trebui, parafrazându-l pe Cato cel Bătrân, să își coordoneze eforturile ca această mizerabilă formațiune să dispară de pe harta politică a R. Moldova. Toată lumea deșteaptă de la noi cunoaște cum și pentru ce a fost înființat acest partid de canalii. După ce a furat împreună cu Plahotniuc miliardul, Șor a avut dezlegare de la “păriintele națiunii” să-și adune o gașcă de corupți, să acceadă în Parlament și, protejându-și propriile funduri, să-l ajute și pe Plahotniuc să captureze statul R. Moldova. La fel, oamenii deștepți, nu vorbesc de debilii, care, după ce au înfulecat două-trei linguri de grecikă cu tușonkă, murmură cu lacrimi în ochi: “O furat Ilan Mironovici, dar ne dă și nouă” știu că așa-numitele succese electorale ale partidului Șor se datorează în exlusivitate mitei electorale. Și OrheiLandu-ul, și magazinele sociale, și iluminarea  stradală de prin Crăcănații de Mijloc tot din banii furați de Șor au fost făcute. O parte din presa de la noi tot din banii furați s-a hrănit, făcându-se a nu vedea porcăriile lui Ilancic și ale Marinocicăi. Dacă acest cancer nu va fi extirpat, atunci ne vom confrunta cu o metastază cruntă: toți și toate vor putea fi cumpărate.  Faptul că un număr de membri ai partidului Șor au fost preîntâmpinați că ar putea fi arestați și au fugit din țară este o probă mai mult decât elocventă. Apoi, vitejia pe care o anunță Tauber se bazează tot pe încrederea că judecătorii vor putea fi cumpărați și ea va fi pusă în libertatre. Marinocica se gândește, de exmplu, la cum au conservat magistrații de la Curtea de Apel Cahul ani de zile dosarul lui Șor. Nu e nevoie de ardere pe rug, de punerea în fața plutonului de execuție sau de urcarea pe eșafod: e nevoie doar de un lucru foarte simplu – ca justiția să-și facă onest datoria respectând legea ca pe literele Bibliei.

Acest partid criminal trebuie să dispară iremediabil în tomberonul istoriei. Să fim cu ochii pe guvernare, iar puterea să fie atentă la manevrele justiției.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"